Beschrijving zeepketting maken

Een zeepketting maken.

Benodigde Materialen

Een zeepketting kun je maken van kant en klare zeepjes. Het gat in de zeepjes kun je gemakkelijk met een beadreamer maken. Doe dit wel voorzichtig, zodat de beadreamer er aan de goede kant weer uit komt. Verder heb je kralen nodig om aan de ketting te rijgen. Het maakt niet uit wat voor kralen je hier voor gebruikt. Wel is het leuk als er enkele opvallende kralen tussen zitten. Waxkoord om de kralen en de zeepjes aan te rijgen. Onderaan dezeepketting hangt vaak een bedeltje. Er zijn veel verschillende soorten bedeltjes verkrijgbaar. Je kunt ook voor een grote opvallende onderkant kiezen. Zo kun je ook een rattan hartje of een groot hart van zeep aan de zeepketting bevestigen.  

Zeepketting maken

Stap 1

Maak het bedeltje dat je voor de onderkant van de zeepketting wilt gebruiken vast aan het waxkoord door er een knoop in te leggen. Je kunt veel verschillende dingen gebruiken voor de onderkant van de zeepketting, zolang je het maar vast kunt knopen.

naamloos1.jpg

 Stap 2

Rijg de kralen en de zeep één voor één aan het koord.

naamloos2.jpg

Stap 3

Wanneer je alle kralen en zeepjes  aan het waxkoord geregen hebt,  kun je een lus maken bovenin het waxkoord. Aan deze lus kan de zeepketting opgehangen worden.

naamloos3.jpg

 Stap  4

Eventueel kun je nog lint gebruiken voor de afwerking van de zeepketting. Wanneer je zichtbare knopen in het waxkoord hebt zitten kun je dit afdekken met lint. Maak een mooie strik over de knoop heen en je ziet er niets meer van.

naamloos4.jpg

 Tips

Je kunt ontzettend veel verschillende zeepkettingen maken. Wanneer je zelf aan de slag gaat is het leuk om een origineel thema te kiezen voor je zeepketting. Dit kunnen thema’s zijn zoals Holland, Kerst, een geboorte , een huwelijk, fruit  of de zee. Ook is het leuk voor de kinderen een zeepketting te maken van kinderzeepjes.

Het kan zijn dat de zeep na een tijdje geen geur meer heeft, dit kunt u verhelpen door de zeep wat vochtig te maken en de geur keert weer terug.

 

 

© 2010 - 2023 De Zeepzolder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel